УЧЕНИЧЕСКА ФИРМА "FUTURE  INOVATIONS" 2016/2017
ПРЕДСТАВЯНЕ


Автор на логото:
Борислав
ЦветковFI & мрежата

 


 
УК  "FUTURE INOVATIONS"

   Учебна компания „Future Inovations” създаде автоматичен механизъм за почистване на бяла дъска Slide & Shine. Идеята за продукта е базирана на всекидневни наблюдения от ученици и учители и прякото им участие в почистващата дейност. Знаем, че маркерите са изключително досадни за почистване, защото винаги оставят следи по дрехите и кожата ни, което се оказва трудно за измиване.
   Продуктовата иновация е надеждна автоматизирана система, създадена с цел да улесни учебния процес и облекчи преподаватели, учители, ученици и студенти. Основните конструктивни елементи на Slide & Shine са: подвижно рамо с вградена чистачки, релсови водачи, колелца, електромотор и текстилен моп с покритие от микрофибър.
   Съоръжението се монтира към различни по размери бели дъски. Захранва се с ел. енергия от мрежата, и/или с акумулаторна батерия. Slide & Shine се задвижва с надежден електромотор, който осигурява бързо и гладко придвижване на почистващата рама в две посоки (auto reverse) на дъската, с автоматично или дистанционно управление. Продуктът е разработен изцяло от ученици, за ученици. Slide & Shine е ПЪРВИЯТ по рода си продукт в света!
   Slide & Shine е подходящ за:
- Учебни заведения (средни и висши)- учебни и изпитни зали, кабинети, аули
- Административни и Бизнес офиси, Зали за обучения и презентации в хотелски комплекси

 Г-н Иван Бенков
Борислав Цветков
Александър Александров
Димитър Александров
Любослав Кирилов
Теофил Петковски


НАШИТЕ ПРОДУКТИ


 

Slide & Shine в действие
видеото се стартира с ляв клик върху екрана на плейъра или от стрелката "начало"

Get the Flash Player to see this player.


Ние, от Учебна компания „Future Inovations” създадохме автоматичен механизъм за почистване на бяла дъска, под търговската марка Slide & Shine.

ГАЛЕРИЯ

МЕДИИТЕ ЗА НАС


 

 Предприемачите от СУ „Пейо Яворов“ – Плевен с нов успех в състезанието „Най-добра учебна компания на България“ 2017

   След поредицата успехи на учебните компании през 2010 г., 2012 г. и 2014 година, Яворовите предприемачи отново завоюваха престижното трето място от Националното състезание „Най-добра учебна компания на България, 2017” в рамките на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди” – Варна, 2017. Събитието, чийто организатор е Джуниър Ачийвмънт България, се проведе 1 – 3 юни във Варна и комплекс „Камчия”.
В напрегната и конкурентна надпревара сред 44 учебни фирми – финалисти, учениците от Учебна компания «Future Inovations» успешно защитиха своето иновативно решение на проблема Кой, как и с какво да почисти учебната бяла дъска”. Единадесетокласниците, под ръководството на учителя по предприемачество Иван Бенков, създадоха преди два месеца автоматизиран механизъм за почистване на учебна бяла дъска „Slide&Shine“ с дистанционно управление. Рационализацията осигурява хигиенен комфорт, пести време и създава удобство на участниците в учебния процес. Изпитанията на продукта показват високо ниво на функционалност и експлоатационни качества, а в проведеното проучване 94% от преподавателите адмирират тяхната идея. Автоматизираната чистачка се захранва по избор с електрически ток или с акумулаторна батерия, което я прави приложима и при обучения извън учебните зали, „зелено училище”, тим билдинг и др. форми на изнесени обучения.
   С уникалната си бизнес идея и страхотна презентация Яворовите предприемачи впечатлиха журито и гостите още от първия ден на състезанието и повишиха своя актив. Креативни, уверени и мотивирани през втория ден на състезанието, те защитиха иновацията си пред осемчленно жури. Изчерпателно, компетентно и убедително членовете на екипа изложиха своята бизнес стратегия за достигне до целевите потребители и внедряване на техния продукт в образователни институции, центрове за работа с деца, школи, зали за обучения и др. За целта учебната компания сключи споразумение за сътрудничество и съвместна дейност с „Полюс-ТМ“ ЕООД, с управител Антон Георгиев, за усъвършенстване и развитие на продукта за стандартни учебни дъски, внедряване в производство и продажби. Младите предприемачи са удовлетворени от факта, че предприятието предоставя необходимата материална база, екип от специалисти и финансов ресурс за производството на 5 (пет) продукта, които ще се монтират в кабинетите по химия, биология, физика и в още две класни стаи в училището.
   Директорът на училището Руси Русев посрещна бронзовите медалисти, като изрази огромната си благодарност към тях и им пожела нови успехи. Високите постижения, които учениците от СУ „Пейо Яворов” постигат в регионални и национални състезания по икономика и предприемачество, са резултат от целенасоченото и ефективно обучение по профил „Предприемачество и бизнес” над 10 години. През предстоящата учебна година училището ще приеме ученици в осми клас и в профил „Предприемачески”.

    Материалът подготви: Иван Бенков

ВРЪЩАНЕ ОБРАТНО