УЧЕНИЧЕСКА ФИРМА "FUTURE  INOVATIONS" 2017/2018
ПРЕДСТАВЯНЕ


Автор на логото:
Борислав Цветков,
2018 ре-дизайн С.Камбуров


 


    Сребърни медали от младежкия форум по предприемачество "Изгряващи звезди" 2018

    След поредицата бронзови медали през 2010 г., 2012 г. , 2014 г. и 2017 г., тази година яворовите предприемачи завоюваха сребърни, след като се изкачиха на второто място на Националното състезание „Най-добра учебна компания на България” в рамките на форума „Изгряващи звезди” 2018 г. Събитието, чийто организатор е Джуниър Ачийвмънт България, се проведе на 1-2 юни 2018 година в град София, Национален дворец на културата и София Тех Парк.
    СУ "Пейо Яворов"-Плевен, което е единственият участник от област Плевен, бе представено от учебна компания "Future Inovations" . Същата компания през миналата година защити своя проект на автоматизирана чистачка за учебна дъска с дистанционно управление и зае третото място в «Изгряващи звезди», Варна 2017 г. Отново ръководител на учебната компания е Иван Бенков, заместник-директор в училището, преподаващ предприемачество.
    В напрегната и конкурентна надпревара сред 32 учебни фирми финалисти, от общо 115 функциониращи учебни предприятия през учебната 2017/2018 г., «Future Inovations» защити и презентира по блестящ начин дейността си и своя нов продукт „Healthy Yogurt”. Ученическата иновация е резултат от няколко месечна изследователска работа, която бе увенчана с успех. През пролетта на 2018 година фирмата възложи производството и пусна на пазара здравословния млечен хранителен продукт, произведен от натурално краве мляко с активни добавки – пектин и канела, а по желание на клиента се добавя и пчелен мед. Освен, че доставя на организма необходимите белтъчини, мазнини, въглехидрати, макро- и микроелементи, „Healthy Yogurt” спомага детоксикацията на организма, засилва имунната система, подобрява перисталтиката на стомашно-чревния тракт, нормализира нивата на кръвното налягане и лошия холестерол. Продуктът е произведен от утвърден млекопроизводител в регион Плевен.
     Уникалният продукт е подходяща храна за хора на всякаква възраст, за хора с наднормено тегло, прилагащи диета, за страдащи от високо кръвно налягане и стомашни проблеми. Преди всичко иновативната формула “HealthyYogurt” е за ценители на здравословното хранене и за разлика от обикновени кисели млека, е получено при млечно-кисела ферментация с живата симбиотична закваска от Лактобацилус Булгарикус и Стрептококус термофилус.
Чистият ябълков пектин, миксиран в продукта, неутрализира действието на киселините и основите, подобрява функцията на дебелото черво, понижава нивата на лошия холестерол и триглицеридите, създава усещане за ситост.
Канелата е мощен антиоксидант, укрепва имунната система, стабилизира кръвното налягане, понижава кръвната захар, възбужда апетита, спомага за храносмилането.
     Пчелният мед, който клиентът добавя по-желание към “Healthy Yogurt”, е уникална смес от 200 полезни за човека съставки и е мощен антисептик. За здравето на човешкия организъм са нужни 24 микроелемента, а само в меда се намират 22 от тях.
     “HealthyYogurt“ се предлага в еднопорционна опаковка от 200 мл. в „стандартна“ пластмасова опаковка и вариант „бутик“ –в керамично гърне, в автентичен национален стил.
     С уникалната си бизнес идея, продукт и атрактивна презентация, петимата ученици от ХІІа клас – Александър Александров, Димитър Александров, Ангел Блажев, Любослав Кирилов и Ивелин Граматиков впечатлиха журито и гостите още от първия ден на състезанието и повишиха своя актив. Креативни, уверени и мотивирани през втория ден на състезанието, което се проведе в НДК, те защитиха иновацията си пред десетчленно жури. Изчерпателно, компетентно и убедително членовете на екипа изложи своята бизнес стратегия за достигне до целевите потребители и внедряване на техния здравословен продукт в масово производство.
     Младите предприемачи са горди от завоюваните сребърни медали, но най-голям техен капитал са практическите бизнес умения, които успяват да развият в процеса на своето обучение и удовлетвореността на близо 700 потребители, които са опитали от здравословния продукт. Те са уверени в собствената си мисия, че „Healthy Yogurt” е продукт, който ще спомогне за подобряване на здравословното състояние на хората, за профилактиката на някои заболявания, промяна на техните хранителни навици и хранителен режим.
Настоящият иновативен продукт на "Future Inovations" е един от многото други такива, с които учебните компании от СУ „ Пейо Яворов”, в продължение на десет години, пет пъти са удостоени с почетни места в звездната тройка. Обучение по предприемачество позволя на учениците да приложат комплекс от знания и умения от различни учебни предмети. За да могат успешно да реализират своята идея и да я трансформират в бизнес, се налага те да търсят и намират и много друга информация, която може да не е част от задължителното учебно съдържание или да преосмислят от друг ъгъл знания, чието значение не са оценили. Създаването на този продукт е провокирано от сериозните здравословни проблеми на съвременния човек, свързани предимно с нерационалното хранене, особено сред децата и младежите.

 

НАШИТЕ ПРОДУКТИ

 

МЕДИИТЕ ЗА НАС


 

 


 
УК  "FUTURE INOVATIONS"

        Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди”- десетгодишно юбилейно издание- се проведе на 1-2 юни 2018 година в град София,
        Национален дворец на културата и Техпарк. Учебната компания “ FUTURE INOVATIONS” зае престижното второ място след конкурентна борба с други ученически фирми. Ученическото сдружение е продължител на дейността на едноименната учебна компания, създадена на 23.10.2016 г. като АД, завоюва трето място на младежки бизнес форум „Изгряващи звезди” – Варна 2017 г.
          През 2018 година фирмата разработи и пусна на пазара здравословен млечен хранителен продукт под търговската марка „Healthy Yogurt”, произведен от натурално краве мляко с активни добавки – пектин и канела, а по желание на клиента се добавя и пчелен мед. Киселото мляко доставя на организма необходимите белтъчини, мазнини, въглехидрати, макро- и микроелементи; спомага детоксикацията на организма, засилва имунната система, подобрява перисталтиката на стомашно-чревния тракт, нормализира нивата на кръвното налягане и лошия холестерол. Продуктът е произведен от утвърден млекопроизводител в регион Плевен – ЕТ „ Милица Лазарова”.
          Настоящият иновативен продукт е един от многото други такива, с които учебните компании от училище „Яворов”, в продължение на десет години, пет пъти са удостоени с почетни места в звездната тройка.
          Това е пътят на нашите ЛИДЕРИ...
  Едно ГОЛЯМО БРАВО на учениците и на техния ръководител - г-н Иван Бенков!

Екипът на "Яворов лист"

 

ВРЪЩАНЕ ОБРАТНО