УЧЕНИЧЕСКА ФИРМА "Junior Life Style" 2011/2012
ПРЕДСТАВЯНЕ


Автор на логото:
   худ. Сашо Камбуров 
Учебна компания “Junior Life Style” 2012 г. е основана от учениците от XIа клас на СОУ „Пейо Яворов” гр. Плевен, профил „Предприемачество и бизнес”. Основният предмет на дейност на компанията е дизайн, производство и търговия на различни светлоотразителни аксесоари, които са иновативни за нашия пазар, а същевременно имат и огромен социален ефект – превенция и намаляване риска от възникване на пътнотранспортни произшествия с пешеходци. Светлоотразителни аксесоарите са специално създадени, за да повишат сигурността на хората, когато се намират по тъмно на улицата и на всяко друго място, което не е безопасно за тях. Благодарение на рефлекторния си ефект на тъмно, те могат да предпазят всеки пешеходец от пътнотранспортно произшествие.
Продуктите на Учебната компания са диверсифицирани в три продуктови групи.
     * Светлоотразителни аксесоари за деца и тинейджъри - детските светлоотразители тип ”Котешко око”, гривни, аксесоари за коса, за дрехи, за обувки, шапки, тиранти, чадъри, стикери за велосипеди, каски и др.
     * Светлоотразителни аксесоари за жени. Продуктите, специално изработени за представителите на нежния пол, са уникален шанс всяка дама да е още по- красива, стилна и искряща с допълнителен блясък. Това го осигуряват ефектните, ръчно изплетени или ушити шалове от леки материи в съчетание с рефлекторен елемент, стилните дамски брошки, светлоотразителни аксесоари и бижута за коса.
     * Светлоотразителни аксесоари за мъже. Предлаганите аксесоари за господата са съобразени и с присъщата им суета и желание за собствен стил. За деловия и динамичен тип мъж - нов вид светлоотразителна вратовръзка, както и чадър с рефлекторна лента. За спортно-елегантен тип мъже - шапки, тиранти, спортени вратовръзки с рефлекторни елементи и др.

             
Джуниър Лайв Стайл –сигурност, самочувствие, стил!
              С Джуниър Лайв Стайл -ЗАБЕЛЕЖИМИ И НА ТЪМНО!

НАШИТЕ ПРОДУКТИ


 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

МЕДИИТЕ ЗА НАС


 

СВЕТЛООТРАЗИТЕЛНИ АКСЕСОАРИ ПРЕДЛАГА УЧЕБНА КОМПАНИЯ ОТ “ЯВОРОВ”
Написано от Радослав ХРИСТОВ Четвъртък, 15 Декември 2011 Вестник "Посредник"

   В сряда в СОУ “Пейо Яворов” беше даден старт на дейността на учебна компания “Junior Life Style”, наследник на миналогодишната компания “Junior Style”. Тя е разработена по програмата “Учебна компания” на “Джуниър Ачийвмънт България”, като в нея участват 22 ученици от 11А клас. Президент на компанията е Бетина Стоянова, като също така “Junior Life Style” има ръководители на отделите “Маркетинг и реклама”, “Производство”, “Финанси” и “Администрация”. Учениците предлагат стилни аксесоари със светлоотразителен знак, които всеки пешеходец може да носи с ясната идея, че това може да ги предпази от пътно-транспортни произшествия. Продуктовата линия включва силиконови гривни, аксесоари за коса, дрехи и обувки, както и такива, които могат да се закрепват на чанти, ученически или спортни раници. Акцент сред тях са светлоотразителите за деца, които могат да се носят на раницата, дрехите или като гердан, с логото “Моят талисман ме пази”.
   Учениците обясняват причината да изберат светлоотразителните аксесоари за своя дейност с факта, че по пътищата на България всеки ден инциденти, при които пострадват десетки хора. Според статистиката, ежегодно при пътнотранспортни произшествия у нас загиват над 1000 човека, като над 5% от тях са пешеходци, блъснати на пътното платно или тротоара. В България практиката е такава, че светлоотразителни дрехи носят само работещите по платната за движение строители, чистачи и служители на полицията, докато обикновените хора, особено носещите тъмни дрехи, са трудно забележими или биват забелязани от шофьорите твърде късно. За разлика от тук, в Скандинавските страни подобни отличителни аксесоари са се превърнали в задължителен атрибут. По думите на президента на компанията, Бетина Стоянова, човек носещ светлоотразител, може да бъде забелязан в тъмното от шофьор, каращ на дълги светлини, от разстояние от около 300 метра. Ако човек е без светлоотразител, в зависимост от това с какво е облечен, може да бъде забелязан едва от приблизително 100 метра.

ВРЪЩАНЕ ОБРАТНО