УЧЕНИЧЕСКА ФИРМА "JUNIOR PENGUINS" 2013/2014
ПРЕДСТАВЯНЕ


Автор на логото:
   худ. Сашо Камбуров


 УЧЕБНАТА КОМПАНИЯ ОТ СОУ „ПЕЙО ЯВОРОВ” ПЛЕВЕН ОТНОВО ТРЕТА В БЪЛГАРИЯ

Декоративните влагоабсорбатори „Пингвин” сред най-атрактивните ученически продукти, представени на изложението в София

        При участието си в Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди”2014 , проведен в гр. София на 5 и 6 юни 2014 г. в Интер Експо Център, учебната компания „Джуниър Пингуинс” от СОУ ”Пейо Яворов” завоюва трето място. Организатор на националната проява, чийто патрон за трети бе Президентът на България Росен Плевнелиев, е фондация Джуниър Ачийвмънт България.
Възпитаници на училището за трети път са носители на бронза. След успехите на млади предприемачи през 2010 и 2012 г., тазгодишните медалисти са Александър Стоенчев, Лилия Лазарова, Наталия Петрова, Теодора Гангова и Катрин Маринова, а техен ръководител е преподавателят по икономически дисциплини Иван Бенков. Отборът на „Яворов” представи и защити достойно едногодишната си дейност по програма ”Учебна компания”, която е и най-добрата програма за практическо бизнес обучение. Националната надпревара за „Най-добра учебна компания на България” е сред най-напрегнатите състезания по Икономика и Предприемачество за учениците от училището, обучаващи се в технологичния профил „Предприемачество и бизнес”.
     Мениджърският екип на „Джуниър Пингуинс” заинтригува журито и останалите присъстващите на форума с иновативно предложение на влагоабсорбиращи продукти, предназначени да намаляват атмосферната влага в жилищни помещения, офиси, автомобили и да възпрепятстват образуването на кондез и мухал. Учениците убедителното представиха специално разработените от тях Декоративни влагоабсорбатори за многократна употреба „Пингвин”. Благодарение на високата абсорбционна способност на вградения в тях силикагел, поместен в алуминиев контейнер, след насищане с вода потребителят може да го просуши и използва отново. Втората група продукти на ученическата фирма са т.нар. „чорапчета за сухи крачета”, които поглъщат натрупаната през деня влага в обувките. Поставени в тях те действат през нощта, а специалната добавка на активен въглен отстранява и неприятния им мирис.
        За да получат право на участие в състезанието, яворовци достигнаха след сериозен кастинг из между 150 действащи учебни фирми в България, 60 от които участваха в четирите регионални полуфинала и безпорната победа на „Джуниър Пингуинс” на регионалното изложение за Северозападна България в Плевен.
        В оспорвана надпревара на националния финал бяха представени 31 учебни компании с различен предмет на дейност. Динамичната програма на двудневното състезание включваше презентация на сцена, представяне на щанд, обстойно интервю с десетчленно жури от експерти, бизнесмени и представители на държавната администрация, срещи с преподаватели, конкуренти и гости на изложението.
        След напрегната и емоционална борба, младите предприемачи на СОУ ”Пейо Яворов” заслужено получиха признанието на журито и бяха официално наградени с грамота, бронзови медали и предметни награди в заключителния етап на форума. След завръщането им те бяха приети от Директора на училището г-жа Мариана Грънчарова, която ги поздрави за високото постижение и им пожелала нови и още по-високи успехи.


Статията подготви Иван Бенков,
преподавател в СОУ ”Пейо Яворов”

НАШИТЕ ПРОДУКТИ


 

 

 

 


 ПРОДУКТОВ КАТАЛОГ

 

 

 

 

 

 

 

 

МЕДИИТЕ ЗА НАС


 

 

ВРЪЩАНЕ ОБРАТНО